+971 58 543 7712
info@emifast.com
+31 20 808 11 45
Blog

Wat zijn de kosten van levensonderhoud in Dubai voor expats?

October 5, 2022
Author
Amal Eeckhout

Als jij interesse hebt om in Dubai te gaan wonen, dan wil je vooraf goed geïnformeerd worden. Of je nu als ondernemer of als werknemer naar Dubai gaat, het is handig om te weten wat de kosten van levensonderhoud in Dubai is voor expats.

Kosten van levensonderhoud in Dubai gedaald in 2021

Net zoals in de rest van de wereld, heeft ook Dubai last gehad van COVID-19. Door de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan, worden minder inkomsten gegenereerd. De toeristensector - en daarmee vele attracties, hotels en restaurants - heeft hier het meest last van. De autoriteiten bieden financiële hulp aan bedrijven die dat nodig hebben. Om de inwoners tegemoet te komen zijn de kosten van levensonderhoud in Dubai in 2021 verlaagd.


Levensonderhoudskosten in Dubai vergeleken met die van andere landen


Levensonderhoudskosten in Dubai vergeleken met die van andere landen - Emifast


Levensonderhoud in Dubai is goedkoper dan in Amsterdam, New York, Berlijn, Londen of Sydney. Als je daarnaast bedenkt dat je in Dubai geen belasting hoeft te betalen over de winst van je bedrijf en voor relatief lage uurlonen goede werknemers kunt aanstellen, dan is Dubai een aantrekkelijke plaats om te wonen. Daarbij komt ook dat je in Dubai kunt genieten van mooi weer, een luxe omgeving en fijne contacten die je kunt opbouwen met expats uit allerlei landen.


Verschil kosten van levensonderhoud tussen Dubai en Amsterdam

Wil je dezelfde levensstandaard behouden die je in Amsterdam hebt - ervan uitgaande dat je een woning of appartement huurt -, dan is Dubai goedkoper. Als je gewend bent om in Amsterdam van een netto inkomen ter hoogte van € 4.900,-- te leven, dan ben je in Dubai ongeveer € 3.900 kwijt. Dat scheelt 1000 euro per maand!


Een kort overzicht van het verschil in levenskosten tussen Amsterdam en Dubai

  • Consumentenprijzen in Dubai zijn 23,55% lager dan in Amsterdam (zonder huur)
  • Consumentenprijzen in Dubai zijn 20,78% lager dan in Amsterdam (inclusief huur)
  • Huurprijzen in Dubai zijn 16,18% lager dan in Amsterdam
  • Restaurantprijzen in Dubai zijn 20,25% lager dan in Amsterdam
  • Prijzen voor Boodschappen in Dubai zijn 25,65% lager dan in Amsterdam
  • Lokale koopkracht in Dubai is 15,27% hoger dan in Amsterdam


Kosten van levensonderhoud in Dubai vergeleken met Amsterdam in 2021

De prijzen die hieronder zijn weergegeven zijn in Euro's.

Kosten van levensonderhoud in Dubai vergeleken met Amsterdam in 2021 - Restaurants - Emifast
Kosten van levensonderhoud in Dubai vergeleken met Amsterdam in 2021 - Supermarkten- Emifast
Kosten van levensonderhoud in Dubai vergeleken met Amsterdam in 2021 - Vervoer - Emifast
Kosten van levensonderhoud in Dubai vergeleken met Amsterdam in 2021 - Kinderopvang en Vrije Tijd- Emifast
Kosten van levensonderhoud in Dubai vergeleken met Amsterdam in 2021 - huur en koop appartement, salarissen en kleding- Emifast


Huren van een appartement in Dubai voor expats

De meest populaire appartementen in Dubai waar expats graag huren, zijn gevestigd in de Jumeirah Lakes Tower (JLT). Het is een bruisende wijk waarin je makkelijk fijne contacten kunt leggen met andere expats. Ook Dubai Marina, Jumeirah Beach Residence (JBR) en de oude binnenstad van Dubai zijn populair en hebben vergelijkbare huurprijzen.


De huren in deze populaire gebieden zijn relatief hoog in vergelijking met de rest van Dubai. Een gemiddelde huurprijs voor een appartement met één slaapkamer in JLT is rond de € 15.300,-- per jaar of € 1280,-- per maand. Ondanks deze huurprijzen, kiezen expats ervoor om in deze gebieden te wonen. Hier zijn veel voorzieningen in de buurt die voldoen aan hun behoeften en er woont een fijne gemeenschap om sociale activiteiten te ondernemen.


Vraag hulp van een Dubai Expert

Wil jij naar Dubai vertrekken om daar je eigen bedrijf op te starten of om voor een internationaal bedrijf te werken? Neem gerust contact met ons op om alle zaken te regelen die nodig zijn om jouw leven in Dubai zo aangenaam mogelijk te maken. Wij kunnen je helpen met visa, huurcontracten, adviezen over het starten van een bedrijf, handelslicenties en nog veel meer. Plan een vrijblijvende afspraak in wanneer het jou uitkomt!