January 10, 2023
3 min read

Wat kun je doen in Dubai? [2023] - Emifast

Author
Amal Eeckhout

Dubai is een stad met talloze bezienswaardigheden en activiteiten voor bezoekers. Een van de bekendste bezienswaardigheden is het Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.

Vanaf het observatiedek op de 124e verdieping heb je een adembenemend uitzicht over de stad.
Een andere populaire attractie is het Palm Jumeirah, een gemaakte eiland in de vorm van een palmboom.

Hier vind je luxueuze hotels, winkelcentra en restaurants. Ook is het een goed idee om een bezoek te brengen aan de Dubai Mall, een van de grootste winkelcentra ter wereld met honderden winkels, restaurants en entertainmentmogelijkheden.

Bezoek Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld.

Bezoek Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld, en bewonder de prachtige skyline van Dubai vanuit de top. De toren is 828 meter hoog en biedt adembenemende uitzichten over de stad en de woestijn eromheen.
Er zijn verschillende tickets beschikbaar om de toren te beklimmen, waaronder een ticket voor het observatiedek op de 124e verdieping en een ticket voor het Premium At The Top-observatiedek op de 148e verdieping.
Er zijn ook verschillende restaurants en cafes in de toren waar je kunt genieten van een maaltijd of een drankje terwijl je van het uitzicht geniet.

Bezoek Burj Khalifa tijdens de avond om de stad te zien verlichten en de indrukwekkende licht- en watershows van de Dubai Fountain vanuit de toren te bekijken. Het bezoeken van Burj Khalifa is een must tijdens een bezoek aan Dubai en een ervaring die je nooit zult vergeten.

Ga naar het Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld.

Laat je overweldigen door het aanbod aan winkels, restaurants, activiteiten en entertainment. Met meer dan 1200 winkels is er voor ieder wat wils, van high-end designermerken tot betaalbare high street-ketens.

Naast winkelen kun je ook genieten van de vele restaurants, cafes en foodcourts in het winkelcentrum.

Er is ook een overdekt kunstijsbaan, een indoor skihal genaamd Ski Dubai en een aquarium met meer dan 33.000 dieren. 

Het winkelcentrum heeft ook een aantal populaire attracties, waaronder de Dubai Fountain, de grootste dansfontein ter wereld, en de Dubai Aquarium & Underwater Zoo. 

Het Dubai Mall is een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking en biedt iets voor iedereen. Plan je bezoek vroeg in de ochtend of later op de avond om de drukte te vermijden.

Dubai mall

Geniet van een ritje op de Dubai Fountain, de grootste dansfontein ter wereld.

Geniet van de schoonheid van de Fountain. De fontein bevindt zich in het hart van de stad en toont prachtige water- en licht shows op muziek. De shows vinden elk uur plaats en duren ongeveer 5-10 minuten.

Er zijn verschillende zitplaatsen rondom de fontein, zowel gratis als tegen betaling, waar je kunt genieten van het spektakel. De shows zijn gebaseerd op verschillende muziekstijlen, van klassiek tot pop, en zijn een must-see tijdens een bezoek aan Dubai.

Naast het bekijken van de shows, kun je ook een boottocht maken over de fontein om het spektakel van dichtbij te bewonderen. Het bezoeken van de Dubai Fountain is een leuke activiteit voor het hele gezin en een geweldige manier om de stad te ervaren.

Ga zwemmen met dolfijnen bij Dolphin Bay.

Maak een unieke ervaring mee door te gaan zwemmen met dolfijnen bij Dolphin Bay. Dit is een populaire activiteit voor zowel toeristen als de lokale bevolking en een geweldige manier om deze intelligente en speelse dieren van dichtbij te leren kennen. 

Er zijn verschillende zwemprogramma's beschikbaar, waaronder een programma waarbij je naast de dolfijnen kunt zwemmen, een programma waarbij je samen met de dolfijnen onderwater kunt duiken en een programma waarbij je de dolfijnen kunt helpen met het voeren en verzorgen. 

Het zwemmen met dolfijnen is een unieke ervaring die je nooit zult vergeten en een geweldige manier om de wonderschone onderwaterwereld van Dubai te verkennen.

Maak een ritje in een limousine over de Palm Jumeirah, een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom.

Tijdens de rit kun je de luxe villa's en hotels langs de kustlijn bewonderen en de indrukwekkende skyline van Dubai zien. 

Er zijn verschillende manieren om een ritje te maken, waaronder een traditionele limousine, een sportwagen of zelfs een helicoptertour. Het rijden over de Palm Jumeirah is een populaire activiteit voor zowel toeristen als de lokale bevolking en een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. 

Neem tijdens je rit ook een kijkje bij een aantal van de bekende bezienswaardigheden van Dubai, zoals het Atlantis The Palm-hotel en de Burj Al Arab. Geniet van de luxe van het rijden in een limousine en maak van deze ervaring een onvergetelijk moment tijdens je bezoek aan Dubai.

Bezoek het Dubai Museum en leer over de geschiedenis van de stad.

Bezoek het Dubai Museum en leer over de geschiedenis van de stad. Het museum bevindt zich in de oude vesting Al Fahidi Fort en is een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking. 

Het museum biedt een interessant inkijkje in de geschiedenis van Dubai, van de tijd dat de stad een kleine vissersdorp was tot aan haar opkomst als een belangrijke handelsstad en toeristische bestemming. 

Je kunt ook traditionele Emirati-kunstwerken bewonderen en leren over de manieren van wonen in Dubai in het verleden. Het museum is een leuke activiteit voor het hele gezin en een hele goede manier om meer te weten te komen over de leuke cultuur en geschiedenis van de Emiraten.


Ga naar het Miracle Garden, een prachtige bloementuin met meer dan 45 miljoen bloemen.

Bezoek het Miracle Garden en laat je overweldigen door de pracht en praal van deze unieke attractie. De tuin bevat talloze bloemarrangementen in verschillende kleuren en vormen, waaronder bloemstruiken in de vorm van bekende gebouwen en sculpturen. 

Er is ook een butterfly garden waar je de vlinders van dichtbij kunt bewonderen. Het Miracle Garden is een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking en een hele mooie plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. 

Het garden is het hele jaar door geopend en wordt ieder jaar opnieuw ingericht, dus je kunt het steeds weer opnieuw bezoeken en iets nieuws ontdekken. Neem tijdens je bezoek ook een kijkje in het aangrenzende Dubai Butterfly Garden, waar je meer dan 15.000 vlinders van dichtbij kunt bewonderen.

Miracle garden

Maak een safari door de woestijn en slaap onder de sterrenhemel

Maak een onvergetelijk avontuur mee door een safari door de woestijn te maken en te overnachten in een traditioneel Arabisch tentenkamp. Tijdens de safari rijd je in een 4x4 over de duinen en kom je langs prachtige landschappen en oase-dorpjes. 

Er zijn verschillende safari-opties beschikbaar, waaronder een dagtour, een avondtour en een overnachtingssafari. Tijdens de overnachtingssafari slaap je onder de sterrenhemel in een comfortabel tentenkamp met alle voorzieningen die je nodig hebt. 

Je kunt ook genieten van traditionele Emirati-activiteiten, zoals het rijden op een kameel en het beleven van een falconry-demonstratie. De woestijnsafari is een unieke ervaring die je nooit zult vergeten en een geweldige manier om de prachtige woestijn van Dubai te verkennen.

Wil je de top van de Burj Al Arab, het enige 7-sterrenhotel ter wereld bezoeken?

Dat is mogelijk! Dan ben je van harte welkom om het prachtige ontwerp van dichtbij te bekijken en misschien zelfs een kijkje te nemen in een van de luxe kamers. Het Burj Al Arab is een iconische bezienswaardigheid in Dubai en staat bekend om zijn unieke ontwerp in de vorm van een zeil. 

Het hotel bevindt zich op een kunstmatig eiland vlakbij het Jumeirah Beach en biedt panoramisch uitzicht op de stad en de Arabische Zee. 

Er zijn verschillende manieren om het hotel te bezoeken, waaronder een rondleiding door het hotel, een maaltijd in een van de restaurants of zelfs een verblijf in een van de kamers. Het bezoeken van de Burj Al Arab is een luxueuze ervaring die je nooit zult vergeten en een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

Wat is Dubai Creek? 

Dubai Creek is een waterweg die door de stad Dubai loopt en een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de stad. De Creek vormt de grens tussen de oude wijk Deira en de nieuwere wijk Bur Dubai en is een belangrijke handelsroute geweest voor de stad. 

Er zijn verschillende manieren om de Creek te verkennen, waaronder een abra-ritje, een traditioneel houten bootje, of een varen met een dhow, een traditioneel vrachtschip. 

Tijdens een bezoek aan de Creek kun je ook de Gold Souk bezoeken, een markt met honderden goudwinkels, en de Spice Souk, waar je kruiden en specerijen kunt kopen.