+971 58 543 7712
info@emifast.com
+31 20 808 11 45
Blog

Dubai: Waar traditie en futurisme elkaar ontmoeten

January 6, 2023
Author
Amal Eeckhout

Dubai: Traditie en futurisme

Als u vandaag op zoek bent naar een plek waar u zowel traditionele Arabische cultuur als geavanceerde futuristische architectuur kunt vinden, dan is Dubai de perfecte bestemming. 


Deze stad heeft voor elk wat wils, of u nu geïnteresseerd bent in het verkennen van de rijke geschiedenis of in de ultramoderne levensstijl. Van de iconische Burj Khalifa tot de prachtige Palm Jumeirah, Dubai is een must voor iedereen die van reizen houdt.

Stad met contrasten

De stad is een plaats waar contrasten gedijen, van cultuur tot architectuur. Kijk eens rond in de stad en u zult zien hoe verschillend de gebouwen zijn, met enkele moderne wolkenkrabbers die de skyline dicteren, vergeleken met meer traditionele herenhuizen in geplaveide steegjes. 

Mensen komen hier uit alle lagen van de bevolking en er is een fusie van eten, kunst en muziek die zich in elke wijk manifesteert. Het is echt een eclectische mix van oud en nieuw die deze stad zo levendig maakt.

Het hoogste gebouw

Het hoogste gebouw ter wereld is een ontzagwekkend staaltje techniek en design. Met een hoogte van 830 meter is de Burj Khalifa sinds 2010 het hoogste bouwwerk ter wereld. 


Dit ongelooflijke gebouw werd ontworpen door Saddam Salahuddin om het woestijnklimaat van Dubai te weerstaan met een unieke architectuur die bestaat uit een reeks geleidelijk taps toelopende torens en verzonken balkons om de impact van de windkrachten te verminderen. 

Burj khalifa

Aantal verdiepingen

De Burj Khalifa telt 163 verdiepingen en overtrof zijn toch al indrukwekkende hoogte met uitgestrekte spitsen en minaretten langs de daklijn, waardoor het een blijvend symbool van moderniteit en ambitie werd. 


Het werd ook een nieuwe benchmark als een van de meest energie-efficiënte gebouwen ter wereld, alom geprezen om zijn innovatieve groene kenmerken zoals teruggewonnen water voor irrigatie en het gebruik van zonne-energie.

Shoppen en designerwinkels

Emigreren naar Dubai en shoppen kan een wereld van winkelen openen, vooral als het gaat om designerwinkels. Het grote aanbod aan ontwerpen, kwaliteitsmaterialen en unieke stijlen is werkelijk opmerkelijk. 

Merken

Van internationale luxemerken tot lokale favorieten, de winkelervaring voor wie in Dubai werkt is ongeëvenaard. Of u nu nog op zoek bent naar een item van uw favoriete luxemerk of naar iets originelers, het winkelaanbod in de stad biedt shoppers een unieke en lonende winkelervaring. 


Van geavanceerde modetrends tot klassieke looks, werken in Dubai biedt grenzeloze mogelijkheden om de perfecte aanvulling op je garderobe te vinden.

Het eten in Dubai

Als u op zoek bent naar een culinaire ervaring als geen ander, kijk dan niet verder dan de prachtige stad Dubai. De overvloed aan eetgelegenheden, van restaurants met een Michelin-ster tot kleine familiebedrijven, zal een absoluut genot zijn voor iedereen die vandaag op zoek is naar iets speciaals. 

Internationale keuken

Of het nu gaat om de traditionele internationale keuken of lokale lekkernijen uit het Midden-Oosten, u zult zeker iets vinden waar u zin in heeft. Met smaken die variëren van mild en pittig tot zoet en hartig, is er iets voor iedereen die Dubai bezoekt, zodat je elke keer weer een unieke eetervaring hebt!

Woestijnsafari

Als u toch nog op zoek bent naar een ongelooflijk en uniek avontuur, dan is een woestijnsafari de perfecte manier om enkele van de meest opmerkelijke landschappen ter wereld te verkennen. Met een deskundige gids die uw expeditie leidt, reist u door de zandduinen en ontdekt u een ongerepte schoonheid die zijn weerga niet kent. 

4x4

Ervaar het rijden in 4x4 voertuigen door de uitgestrekte woestijn voor een adrenaline gevulde escapade terwijl je je verwondert over het adembenemende landschap om elke hoek. Test je grenzen in dit ultieme outdoor avontuur dat zal zorgen voor blijvende herinneringen die je nooit zult vergeten.

Zaken of plezier

Reizen voor zaken of plezier is een vaak vergeten onderdeel van het leven dat zowel stimulerend als leerzaam kan zijn. Of iemand nu een weekendje weg gaat om tijd door te brengen met uw eigen familie en vrienden, of een internationale reis maakt voor zijn werk, er valt altijd wel iets te ontdekken. 

werken in Dubai

Nieuwe waardevolle ervaringen

Het verkennen van nieuwe plaatsen zorgt voor waardevolle ervaringen die iemands perspectief en kijk op de wereld kunnen verbreden. En als u het geluk hebt om voor uw plezier te reizen, biedt het u de perfecte gelegenheid om van uw vrije tijd een leerervaring te maken door u onder te dompelen in andere culturen en gewoonten. 


Dus of een reis nu voor zaken of voor plezier is, het gaat er echt om een bevredigend avontuur te beleven tijdens de reis.