+971 58 543 7712
info@emifast.com
+31 20 808 11 45
Blog

Kan je makkelijk emigreren naar Dubai? - Emifast

March 2, 2023
Author
Amal Eeckhout

Dubai is de grootste stad in de Verenigde Arabische Emiraten en staat bekend om zijn luxe lifestyle en hoge levensstandaard. Veel mensen overwegen dan ook om naar deze stad te verhuizen om te wonen en te werken. Maar hoe makkelijk is het eigenlijk om te emigreren naar Dubai?

Het is mogelijk om in UAE te emigreren, maar het proces kan wel wat tijd en moeite kosten. Om te beginnen moet je een visum aanvragen om in het land te mogen verblijven. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een werkgever die je sponsor is.

Ook kan je een investeerdersvisum aanvragen als je van plan bent om te investeren in het land. Verder moet je rekening houden met de verschillende regels en voorschriften die gelden in Dubai, zoals bijvoorbeeld de kledingvoorschriften en het verbod op alcoholconsumptie in het openbaar. Het is belangrijk om je hier goed over te informeren voordat je de stap zet om te emigreren naar Dubai.

Wat zijn de eisen voor het emigreren naar Dubai?

Dubai, gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten, is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een betere levensstijl en mogelijkheden om te wonen en te werken in een rijk land. Maar voordat je besluit te emigreren naar Dubai, moet je rekening houden met enkele eisen.

Ten eerste moet je een geldig visum hebben om in Dubai te kunnen wonen en werken. Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar, afhankelijk van het doel van je bezoek - of het nu is voor werk, studie of vakantie. Je kunt een visum aanvragen via de website van de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten of via de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in jouw land.

Ten tweede moet je rekening houden met de kosten van levensonderhoud in Dubai. Hoewel Dubai bekend staat om zijn luxe levensstijl en hoge salarissen, zijn de kosten van levensonderhoud ook dienovereenkomstig hoog. Je moet dus zorgen voor een goede financiële planning voordat je naar Dubai emigreert.

Daarnaast moet je ook de taal en cultuur van Dubai begrijpen.

Lees meer over Wonen in Dubai.

Hoeveel tijd kost het om naar Dubai te emigreren?

Als je van plan bent om naar Dubai te emigreren, is het belangrijk om te weten dat dit proces tijd kost. Het exacte tijdsbestek hangt af van verschillende factoren, zoals het verkrijgen van een visum, het vinden van een baan en het vinden van geschikte huisvesting.

Allereerst moet je een visum aanvragen om in de Verenigde Arabische Emiraten te kunnen verblijven. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van het type visum dat je aanvraagt. Voor een werkvisum moet je bijvoorbeeld eerst een baan vinden en vervolgens je werkgever het visum laten aanvragen. Dit kan enkele weken tot maanden duren.

Het vinden van een baan kan ook enige tijd in beslag nemen. Dubai heeft een levendige economie, maar het kan competitief zijn om werk te vinden in sommige sectoren. Het is belangrijk om je te laten registreren bij vacaturesites en je CV te plaatsen op platforms zoals LinkedIn. Het kan ook nuttig zijn om contact op te nemen met recruitmentbureaus die je kunnen helpen bij het vinden van een baan.

Lees hier meer over werken in Dubai.

Huisinvestering / huishouden

Als je eenmaal een baan hebt gevonden en je visum hebt ontvangen, is het tijd om te zoeken naar geschikte huisvesting.

Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de locatie, grootte en huurprijs van de woning. Het huren van een woning in Dubai kan duur zijn, dus zorg ervoor dat je hier voldoende budget voor hebt. Een andere optie is om een woning te kopen, maar dit vergt wel wat meer tijd en onderzoek.

Tot slot kan het verhuizen naar Dubai ook enige tijd in beslag nemen. Het is belangrijk om een geschikt verhuisbedrijf te vinden dat je kan helpen bij het verhuizen van je spullen naar Dubai. Dit kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de beschikbaarheid van het verhuisbedrijf en de hoeveelheid spullen die je verhuist.

In het kort, het emigreren naar Dubai kan een uitdagend proces zijn dat enige tijd en inspanning vergt. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en alle nodige informatie hebt voordat je vertrekt. Door een goede planning en voorbereiding kan de verhuizing naar Dubai een spannend avontuur zijn dat de moeite waard is.

Huis investeren Dubai

Wat zijn de kosten voor het emigreren naar Dubai?

Emigreren naar Dubai kan een spannende en uitdagende ervaring zijn, maar het kan ook behoorlijk prijzig zijn. De Verenigde Arabische Emiraten zijn bekend om hun olie- en gasindustrie en trekken veel expats aan vanwege de hoge levensstandaard en de vele carrièremogelijkheden.

Als je van plan bent om naar Dubai te verhuizen, zijn er verschillende kosten waarmee je rekening moet houden. Hier volgen enkele belangrijke kostenposten die je moet overwegen:

Visumkosten:

Als je van plan bent om langer dan 30 dagen in Dubai te verblijven, heb je een verblijfsvisum nodig. De kosten hiervoor variëren afhankelijk van de duur van je verblijf en het type visum dat je aanvraagt.

Verhuiskosten:

Het is belangrijk om een betrouwbaar verhuisbedrijf te vinden om al je spullen naar Dubai te verhuizen. De kosten hiervoor kunnen variëren afhankelijk van de afstand, de hoeveelheid spullen en de tijd van het jaar.

Woningkosten:

De huurprijzen in Dubai zijn behoorlijk hoog, dus het is belangrijk om ruim van tevoren te beginnen met het zoeken naar een geschikte woning. Houd rekening met de locatie, grootte en huurprijs van de woning. Je kunt er 100% zeker ook voor kiezen om een woning te kopen, maar dit vergt wel meer tijd en onderzoek.

Levensonderhoud:

Dubai staat bekend om zijn hoge levensstandaard en luxe levensstijl. De kosten voor levensonderhoud kunnen daarom ook behoorlijk oplopen, zoals de kosten voor eten, drinken, transport en recreatie.

Gezondheidszorg:

Zorgverzekering is verplicht in Dubai en de kosten hiervoor kunnen variëren afhankelijk van het type verzekering dat je kiest en de dekking die je nodig hebt.

In het algemeen kan emigreren naar Dubai behoorlijk prijzig zijn, maar het hangt ook af van je persoonlijke situatie en levensstijl. Zorg ervoor dat je alle kostenposten goed onderzoekt en meeneemt in je budget en plan.

Bekijk hier over huis kopen in Dubai.

Dubai wonen

Welke documenten zijn nodig om naar Dubai te emigreren?

Als je van plan bent om naar Dubai te emigreren, zijn er een aantal belangrijke documenten nodig om je verblijf mogelijk te maken. Hieronder hebben we de belangrijkste documenten voor je op een rijtje gezet.

1. Verblijfsvisum

Om in Dubai te mogen wonen en werken heb je een verblijfsvisum nodig. Dit visum kan worden aangevraagd via de immigratiedienst in Dubai. Het is verstandig om dit visum ruim van tevoren aan te vragen, zodat je op tijd toestemming hebt om in Dubai te verblijven.

2. Werkvergunning

Als je in Dubai wilt gaan werken, heb je een werkvergunning nodig. Dit kan alleen worden aangevraagd door de werkgever bij het ministerie van Arbeid in Dubai. Zorg ervoor dat je werkgever deze vergunning voor je aanvraagt, voordat je naar Dubai vertrekt.

3. Geboorteakte

Een geboorteakte is een belangrijk document dat nodig is voor verschillende zaken, zoals het aanvragen van een verblijfsvisum en andere administratieve procedures. Zorg ervoor dat je een originele geboorteakte meeneemt, vertaald in het Engels en gelegaliseerd.

4. Verklaring goed gedrag

Om in Dubai te mogen wonen en werken, moet je een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen. Dit betekent dat je geen strafblad mag hebben en dat je de afgelopen vijf jaar niet veroordeeld bent geweest. Je kunt deze verklaring aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven.

5. Paspoort

Een geldig paspoort is uiteraard ook een must-have als je naar Dubai wilt emigreren. Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is op het moment van vertrek.

6. Diplomawaardering

Als je in Dubai wilt werken, moet je diploma worden gewaardeerd. Dit houdt in dat jouw diploma wordt erkend als gelijkwaardig aan een diploma dat in Dubai is behaald. Dit kun je aanvragen bij de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Nederland.

7. Verzekeringen

Zorg ervoor dat je alle benodigde verzekeringen hebt afgesloten voordat je naar Dubai vertrekt. Denk hierbij aan een reisverzekering en een zorgverzekering. Ook is het verstandig om na te gaan of je in Dubai zelf nog aanvullende verzekeringen nodig hebt, bijvoorbeeld voor je woning of je auto.

Naast deze belangrijke documenten zijn er ook andere zaken waar je dus heel goed rekening mee moet houden als je naar Dubai gaat emigreren. Zo is het zeker goed om te weten dat Dubai een relatief dure stad is om te wonen. De huurprijzen zijn boven het gemiddelde en ook de kosten voor levensonderhoud zijn hoger dan in Nederland. Houd hier dus rekening mee bij het zoeken naar een woning en het plannen van je budget.

Verhuisbedrijven en cultuurverschillen

Het is ook belangrijk om je goed voor te bereiden op het verhuizen naar Dubai. Zo kan het verstandig zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen dat ervaring heeft met internationale verhuizingen. Zij kunnen je helpen met het inpakken en vervoeren van je spullen en kunnen je ook informeren over eventuele douanevoorschriften.

Daarnaast is het goed om rekening te houden met de cultuurverschillen in Dubai. Zo is het belangrijk om respect te tonen voor de lokale gewoonten en gebruiken.

Zo wordt het bijvoorbeeld gewaardeerd als je jezelf bedekt kleedt en alcohol wordt alleen geschonken in speciale vergunning houdende locaties. Ook is het handig om te weten dat de werkweek in Dubai van zondag tot en met donderdag loopt en dat vrijdag de rustdag is.

Met deze tips en informatie kun je je goed voorbereiden op een eventuele emigratie naar Dubai. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten op orde hebt en dat je je goed informeert over de cultuurverschillen in het land. Zo kun je zorgeloos genieten van je nieuwe leven en avontuur in Dubai!

Wil je bedrijf starten in Dubai? Lees dan onze blogs daarover!