+971 58 543 7712
info@emifast.com
+31 20 808 11 45
Blog

Dubai Bedrijfsoprichting: Ondernemers in staat stellen hun eigen weg naar succes te creëren

June 2, 2023
Author
Amal Eeckhout

Bent u een ondernemer op zoek naar de ultieme locatie om uw bedrijf te starten? Kijk dan niet verder dan Dubai! Met zijn toplocatie, bloeiende economie en bedrijfsvriendelijk beleid is Dubai de perfecte plaats voor de oprichting van een bedrijf. In deze blogpost gaan we na waarom Dubai bovenaan uw lijst moet staan en begeleiden we u bij de oprichting van een bedrijf. Laten we beginnen!

Voordelen van Dubai voor de oprichting van een bedrijf

De voordelen van Dubai voor de oprichting van een bedrijf zijn talrijk. Ten eerste biedt de strategische ligging van Dubai ondernemers gemakkelijk toegang tot markten in Europa, Azië en Afrika. Ten tweede genieten in Dubai geregistreerde bedrijven belastingvoordelen zoals geen vennootschapsbelasting en geen personenbelasting. Bovendien is het opzetten van een bedrijf in Dubai gemakkelijk dankzij de gestroomlijnde aanvraagprocedure en de beschikbaarheid van betrouwbare adviseurs die begeleiding bieden bij de oprichting van bedrijven en bankadviesdiensten.

Strategische ligging

De strategische ligging van Dubai maakt het de perfecte toegangspoort tot het Midden-Oosten en Afrika. Als multiculturele hub beschikt het over een divers zakelijk netwerk dat eindeloze mogelijkheden biedt voor ondernemers die een bedrijf willen starten in Dubai. Bovendien maakt de ideale tijdzone naadloze wereldwijde bedrijfsactiviteiten mogelijk, waardoor Dubai een aantrekkelijke locatie is voor bank- en applicatiebedrijven.

De strategische ligging van Dubai als toegangspoort tot het Midden-Oosten en Afrika, samen met het diverse zakelijke netwerk en de ideale tijdzone, maken het een aantrekkelijke locatie voor ondernemers die een bedrijf willen starten.

Consultants met expertise kunnen waardevolle adviesdiensten leveren als het gaat om bedrijfsoprichting in Dubai vanwege de strategische ligging. Met gemakkelijke toegang tot belangrijke markten over de hele wereld vanuit deze gecentraliseerde hub, is het opzetten van uw bedrijf gemakkelijker dan ooit tevoren. Of u nu op zoek bent naar belastingvoordelen of hulp nodig hebt bij de toegang tot financiering en middelen, Dubai biedt aspirant-ondernemers alles wat ze nodig hebben om hun bedrijf van de grond te krijgen en in snelgroeiende modus te brengen.

Belastingvoordelen

Geen vennootschaps- of inkomstenbelasting, 100% buitenlandse eigendom toegestaan in bepaalde zones en dubbele belastingverdragen met meer dan 80 landen maken van Dubai een ideale locatie voor de oprichting van een bedrijf. Als ondernemer kunnen deze belastingvoordelen een aanzienlijke impact hebben op uw resultaat en bijdragen tot het algemene succes van uw bedrijf.

Hier volgen enkele belangrijke punten met betrekking tot belastingvoordelen bij het starten van een bedrijf in Dubai:

- Geen vennootschaps- of inkomstenbelasting betekent dat u meer geld kunt investeren in de groei van uw bedrijf.

- Sommige vrije zones staan 100% buitenlandse eigendom toe, wat maximale controle en flexibiliteit oplevert.

- Verdragen inzake dubbele belastingheffing met meer dan 80 landen zorgen ervoor dat u niet dubbel wordt belast op hetzelfde inkomen dat u in verschillende jurisdicties verdient.

Raadpleging van deskundigen zoals bankadviseurs of adviseurs op het gebied van bedrijfsoprichting kan u helpen beter te begrijpen hoe deze belastingvoordelen op uw specifieke situatie van toepassing zijn.

Gemak van zakendoen

Dubai staat bekend om zijn gemak van zakendoen, dankzij een efficiënt proces voor de oprichting van bedrijven via DED en vrije zones. Ondernemers kunnen profiteren van een 'one-stop-shop' overheidsdienst die de aanvraagprocedure vereenvoudigt en de bureaucratie vermindert. Bovendien biedt Dubai een flexibel visumbeleid voor ondernemers en investeerders, waardoor het gemakkelijker wordt een bedrijf te starten zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgebreid overleg met immigratieconsultants of bankzaken.

Toegang tot financiering en middelen

Dubai biedt een overvloed aan opties voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering en middelen. De beschikbaarheid van risicokapitaalbedrijven, investeerders en incubators maken het gemakkelijker om fondsen te werven voor nieuwe bedrijven. De volwassen infrastructuur die verschillende industrieën ondersteunt, zoals logistiek, technologie, onroerend goed enz., in combinatie met een breed scala aan financiële instellingen die kredietfaciliteiten bieden aan KMO's, maakt van Dubai een ideale locatie voor bedrijfsapplicaties en bankbehoeften. Bovendien zijn er op de markt consultants beschikbaar die advies kunnen geven over de oprichting van bedrijven of andere gerelateerde zaken om u te helpen snel van start te gaan.

Oprichting van een bedrijf in Dubai

Uw bedrijf starten in Dubai is een goede beslissing, dankzij de strategische ligging en het pro-zakelijke beleid. Het proces van bedrijfsoprichting in Dubai is eenvoudig en snel, met verschillende soorten bedrijfsentiteiten die beschikbaar zijn voor registratie.

Om een bedrijf in Dubai te registreren, moeten ondernemers specifieke stappen volgen, waaronder het selecteren van het bedrijfstype, het kiezen van een naam voor de onderneming en het verkrijgen van de nodige vergunningen en licenties van autoriteiten zoals het Department of Economic Development (DED). Daarnaast zijn het indienen van de vereiste documenten, zoals Memorandum & Articles of Association (MOA) en het identificeren van de gegevens van de aandeelhouders essentiële vereisten voor een succesvolle bedrijfsoprichting.

Stappen om een bedrijf in Dubai te registreren

Kies de juiste bedrijfsactiviteit en juridische structuur die aansluit bij uw doelstellingen en behoeften. Dit zal bepalen welk type licentie u moet verkrijgen, of het nu een commerciële, industriële of professionele licentie is. Zodra u hebt besloten over uw bedrijfsactiviteit en juridische structuur, gaat u verder met het selecteren van een bedrijfsnaam die beschikbaar is voor registratie en krijgt u goedkeuring van het Department of Economic Development (DED).

Verkrijg alle noodzakelijke licenties en vergunningen die vereist zijn voor uw specifieke bedrijfsactiviteit, waaronder eventueel goedkeuringen van andere overheidsinstanties zoals de gemeente Dubai of de civiele bescherming. Zorg ervoor dat alle documenten naar behoren zijn geattesteerd voordat u ze indient om vertragingen in de verwerkingstijd te voorkomen. Met deze stappen bent u goed op weg naar een succesvolle registratie van een bedrijf in Dubai.

Soorten bedrijfsentiteiten beschikbaar in Dubai

In Dubai kunt u kiezen uit verschillende soorten bedrijven, afhankelijk van uw behoeften en doelstellingen. Inzicht in de voor- en nadelen van elk van deze opties kan u helpen een weloverwogen beslissing te nemen bij het starten van een bedrijf in Dubai. Hier zijn drie populaire opties:

Free Zone Company: Een bedrijf dat volledig in handen is van buitenlanders die zijn vrijgesteld van belastingen en douanerechten. Dit type entiteit staat volledige eigendom toe, geen valutabeperkingen, eenvoudige aanwervingsprocedures en 100% repatriëring van de winst.

Limited Liability Company (LLC): Een entiteit waarbij de aansprakelijkheid van de aandeelhouders beperkt is tot hun kapitaalinbreng. De LLC heeft meer flexibiliteit dan andere vormen omdat hij kan worden opgericht met slechts twee individuen als aandeelhouders.

Filiaal of vertegenwoordigingskantoor: Met deze optie kunnen buitenlanders in Dubai bedrijfsactiviteiten uitoefenen zonder een afzonderlijke rechtspersoon op te richten. Ze is geschikt voor bedrijven die enkel een aanwezigheid in Dubai wensen zonder commerciële activiteiten uit te oefenen.

Uiteindelijk hangt het kiezen van het juiste type bedrijfsentiteit af van verschillende factoren zoals de aard van uw bedrijfsactiviteiten, investeringsgrootte en -structuur enz., maar deze drie opties dienen als goede uitgangspunten voor ondernemers die zich willen vestigen in deze bruisende stad.

Documenten en vereisten voor bedrijfsoprichting

Om een bedrijf op te richten in Dubai moet aan een aantal essentiële documenten en vereisten worden voldaan. Ten eerste moeten paspoortkopieën van alle aandeelhouders en bestuurders worden ingediend. Ten tweede is, indien van toepassing, een verklaring van geen bezwaar van uw huidige sponsor nodig. Ten slotte moet ook het door alle aandeelhouders ondertekende Memorandum of Association (MOA) bij de aanvraag worden gevoegd.

Het verkrijgen van deze documenten lijkt misschien een lastige taak, maar ze zijn cruciaal voor het starten van een onderneming in Dubai. De MOA schetst de doelstellingen van het bedrijf en begeleidt de activiteiten, terwijl de paspoortkopieën bewijzen dat u voldoet aan de verblijfsvoorwaarden om een bedrijf op te richten. Zorg er daarom voor dat u al deze documenten heeft voordat u verder gaat met uw aanvraag om onnodige vertragingen of afwijzing van uw aanvraag te voorkomen.

De juiste bedrijfsstructuur kiezen in Dubai

Het kiezen van de juiste bedrijfsopzet in Dubai is cruciaal om het succes van uw bedrijf te verzekeren. Bij het nemen van deze beslissing zijn er verschillende factoren die u in overweging moet nemen, zoals het type bedrijfsactiviteit dat u van plan bent uit te voeren en de eigendomsstructuur die u verkiest.

In Dubai zijn er drie soorten bedrijfsoprichtingen: een bedrijf op het vasteland, een bedrijf in een vrije zone en een offshore bedrijf. Elk heeft zijn eigen voordelen en beperkingen die de activiteiten en winstgevendheid van uw bedrijf sterk kunnen beïnvloeden. Het is belangrijk om deze oprichtingen te vergelijken voordat u er een kiest die het beste past bij uw zakelijke behoeften en doelstellingen.

Te overwegen factoren bij het kiezen van een bedrijfsstructuur

Bij het kiezen van een bedrijfsvestiging in Dubai zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Wettelijke vereisten en beperkingen verschillen afhankelijk van het type vestiging dat u kiest, dus het is belangrijk om deze te onderzoeken en te begrijpen voordat u een beslissing neemt. Bovendien kan de flexibiliteit in de eigendomsstructuur variëren tussen de verschillende oprichtingen, waarbij sommige opties volledige buitenlandse eigendom toestaan, terwijl andere lokale partners of sponsors vereisen. Ten slotte moet ook rekening worden gehouden met de fiscale gevolgen, die een aanzienlijke impact kunnen hebben op uw bedrijfsresultaten.

Het is cruciaal om deze drie factoren - wettelijke vereisten en beperkingen, flexibiliteit in de eigendomsstructuur en fiscale gevolgen - zorgvuldig af te wegen wanneer u overweegt welke bedrijfsopzet voor u het meest geschikt is in Dubai. Door ervoor te zorgen dat u de unieke aspecten van elke optie volledig begrijpt, kunt u een weloverwogen beslissing nemen die uw nieuwe onderneming op succes voorbereidt.

Vergelijking van bedrijfsoprichtingen: Vasteland, Vrije Zone, Offshore

Een vestiging op het vasteland biedt een breed scala aan zakelijke activiteiten en toegang tot de lokale markt van de VAE. Buitenlandse eigendom is echter beperkt tot 49% en vereist een lokale sponsor of agent. Een vrije zone daarentegen biedt volledige buitenlandse eigendom, belastingvrijstelling en douaneprivileges, maar beperkt de activiteiten tot de vrije zone. De offshore opzet ten slotte stelt bedrijven in staat om buiten de VAE te opereren zonder beperkingen op kapitaalrepatriëring of vennootschapsbelasting.

Voordelen:

- Vasteland: Toegang tot grotere markten

- Vrije zone: Volledige buitenlandse eigendom

- Offshore: Geen vennootschapsbelasting

Nadelen:

- Vasteland: Beperkt buitenlands eigendom

- Vrije zone: Beperkingen op het opereren buiten een vrije zone

- Offshore: Kan niet actief zijn op de markt van de VAE

Conclusie

Kortom, Dubai is een uitstekende locatie voor ondernemers die hun bedrijf willen starten of uitbreiden. Met zijn strategische ligging, gunstige economische beleid, belastingvoordelen en diverse arbeidskrachten biedt Dubai volop mogelijkheden voor groei en innovatie. Door uw bedrijf in Dubai te vestigen, kunt u profiteren van de infrastructuur van wereldklasse en het dynamische ondernemingsklimaat van de stad, terwijl u geniet van een hoge levensstandaard.

Dubai heeft zich gevestigd als een van de topbestemmingen voor de oprichting van bedrijven wereldwijd. Zijn vooruitstrevende benadering van technologie en ondernemerschap maakt het een ideaal platform om innovatieve ideeën en producten op de wereldmarkt te lanceren. Dus als u klaar bent om de volgende stap in uw ondernemersreis te zetten, overweeg dan om uw bedrijf in Dubai te starten - de ultieme locatie voor succes!