+971 58 543 7712
info@emifast.com
+31 20 808 11 45
Blog

Alles over je medische keuring

November 21, 2022
Author
Amal Eeckhout

Om een werkvergunning of een verblijfsvisum te verkrijgen is het nodig om uit te sluiten dat je niet fit of gezond genoeg bent om de documenten te verkrijgen. Dit gebeurt door voldoende bewijs te leveren in de vorm van medische rapporten die door uw medische keuring worden ondersteund.

Wat houdt de medische keuring in?

Bevat een medische screening op overdraagbare ziekten zoals hepatitis, HIV, lepra, syfilis en tuberculose. De screening omvat:

  • een fysieke beoordeling door een arts
  • een eenvoudig bloedonderzoek
  • een röntgenfoto van de borstkas

Als de test positief uitvalt voor HIV of tuberculose wordt u als medisch ongeschikt beschouwd en kunt u geen verblijfsvergunning krijgen. Het is verplicht om als expat een medisch onderzoek te ondergaan om gecertificeerd te worden als medisch gezond en vrij van gemakkelijk verspreidende ziekten om de gezondheid van de Verenigde Arabische Emiraten te waarborgen.

Vereiste documenten:

U moet een aantal verplichte documenten meenemen naar het medisch fitnesscentrum, dat zijn:

  • Kopie van geldig paspoort
  • Kopie van geldig verblijfsvergunning/visum
  • 2 pasfoto's met witte achtergrond

Wanneer u uw verblijfsvergunning verlengt is het ook verplicht om een kopie van uw geldige Emirates ID Card mee te nemen. Van registratie tot voltooiing, het gezondheidsonderzoek duurt ongeveer 15 minuten. De resultaten van uw medisch rapport worden binnen 48 uur na het onderzoek vrijgegeven.