+971 58 543 7712
info@emifast.com
+31 20 808 11 45
Blog

Alles over je mainland company in Dubai

January 23, 2023
Author
Amal Eeckhout

Een bedrijf starten in Dubai kan een geweldige kans zijn voor ondernemers en bedrijven die de groeiende markt van de VAE willen aanboren. Een populaire optie voor bedrijven die zich in Dubai willen vestigen, is het opzetten van een bedrijf op het vasteland. In deze blogpost bespreken we de voordelen van het opzetten van een bedrijf op het vasteland in Dubai en de belangrijkste stappen in het proces.

Voordelen van de oprichting van een bedrijf op het vasteland

Een van de grootste voordelen van het opzetten van een bedrijf op het vasteland in Dubai is de toegang tot een grote en groeiende markt. Dubai is een belangrijk centrum voor internationale handel en zaken, en een bedrijf op het vasteland in Dubai kan profiteren van de strategische ligging van de stad en de moderne infrastructuur. Bovendien hebben de VAE een gunstig belastingklimaat, zonder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Een ander belangrijk voordeel van het opzetten van een bedrijf op het vasteland in Dubai is de mogelijkheid om deel te nemen aan de lokale markt. In tegenstelling tot bedrijven in vrije zones kunnen bedrijven op het vasteland handel drijven en zaken doen met lokale bedrijven en consumenten binnen de VAE. Dit kan vooral voordelig zijn voor bedrijven die een langdurige aanwezigheid in de regio nastreven.

Oprichting van een bedrijf op het vasteland

De oprichting van een bedrijf op het vasteland in Dubai omvat verschillende belangrijke stappen. De eerste stap is het kiezen van een bedrijfsactiviteit en een handelsnaam. Het is belangrijk om een bedrijfsactiviteit te kiezen die in overeenstemming is met de doelstellingen van het bedrijf en die is goedgekeurd door de relevante overheidsinstanties. Zodra de bedrijfsactiviteit en de handelsnaam zijn gekozen, moet het bedrijf zich laten registreren bij het Department of Economic Development (DED) en een handelsvergunning verkrijgen.

Andere belangrijke aspecten van het opzetten van een bedrijf op het vasteland in Dubai zijn het verkrijgen van de nodige goedkeuringen en vergunningen, zoals een huurcontract en goedkeuringen van andere overheidsinstanties zoals het Ministerie van Gezondheid en Preventie, de Gemeente Dubai en de Civiele Defensie van Dubai. Het bedrijf moet zich ook bij de Federale Belastingdienst (FTA) laten registreren voor belasting over de toegevoegde waarde (BTW) als de belastbare levering van het bedrijf een bepaalde drempel overschrijdt.

Het is belangrijk op te merken dat er enkele beperkingen zijn op buitenlands eigendom van bedrijven op het vasteland in Dubai. In de meeste sectoren mogen buitenlandse investeerders maximaal 49% van hun bedrijf bezitten, terwijl het grootste deel in handen moet zijn van een onderdaan van de VAE.

Kortom, het opzetten van een bedrijf op het vasteland in Dubai kan een geweldige manier zijn om toegang te krijgen tot de grote en groeiende markt van de VAE, te profiteren van het gunstige belastingklimaat van het land en te profiteren van de moderne infrastructuur. Het is echter belangrijk rekening te houden met de beperkingen op buitenlands eigendom en ervoor te zorgen dat alle relevante wet- en regelgeving wordt nageleefd. Het wordt aanbevolen om juridische en financiële professionals te raadplegen alvorens een bedrijf op het vasteland in Dubai of elders op te richten.