+971 58 543 7712
info@emifast.com
+31 20 808 11 45
Blog

Alles over je biometrie in Dubai

November 18, 2022
Author
Amal Eeckhout

Tijdens het proces om resident te worden in de Verenigde Arabische Emiraten is het biometrisch onderzoek de ene stap die cruciaal is voor een soepel verlopende reis. Dit alles zorgt voor het grootst mogelijke comfort en veiligheid tijdens uw verblijf, en terwijl u het land uit bent.

Wat is de biometrie?

Hier in Dubai, is de enige niet te missen stap uw biometrie, de eigenlijke betekenis van uw biometrie zijn de lichaamsmetingen en berekeningen met betrekking tot het menselijk lichaam en kenmerken. Deze informatie wordt meestal gebruikt voor authenticatie en toegangscontrole tot bepaalde bestanden en/of persoonlijke informatie. De biometrische procedure in de Verenigde Arabische Emiraten, of specifiek in Dubai, omvat een eenvoudige oog scan en een vingerscan van alle vingers van beide handen. Dit gebeurt in een van de biometrische centra in Dubai, waar de hele procedure meestal een uur duurt of totdat alle benodigde informatie is verzameld.

Waarom is biometrie nodig?

De biometrische verificatie is meestal een vorm van identificatie en om u toegang te geven tot bepaalde gegevens en bestanden. Biometrische onderzoeken zijn ook nodig als u een visum voor tijdelijk verblijf, een studievergunning of een werkvergunning aanvraagt, deze moeten om de 10 jaar worden verlengd.

Als u een permanent verblijfsvisum aanvraagt, moet u bij elke aanvraag uw biometrische gegevens vernieuwen. De screening omvat een reeks tests die bedoeld zijn om inzicht te geven in de algemene gezondheid en het welzijn van de persoon.

Wanneer moet u uw biometrie doen?

De biometrie is nodig in verschillende stadia van uw proces, afhankelijk van waar u het specifiek voor nodig heeft. Als u uw biometrie moet ondergaan om uw verblijfsvisum te ontvangen, zal de biometrie bestaan uit uw vingerafdruk en een Retina-scan, die later wordt gebruikt om uw Emiraten Identiteitskaart voor te bereiden.

U wordt waarschijnlijk aangewezen voor een biometrie nadat u uw medische keuring heeft gedaan en u "fit" bent bevonden. Binnen 72 uur na het voltooien van de medische keuring die u hiervoor moet doen om uw Emirates Identity Card te ontvangen, wordt u aangewezen om uw biometrie te ondergaan. Dit zal ervoor zorgen dat u uw Emirates ID kaart 3 tot 5 dagen na voltooiing van uw biometrische scan krijgt.