+971 58 543 7712
info@emifast.com
+31 20 808 11 45
Blog

All about your company name change in Dubai

October 30, 2022
Author
Amal Eeckhout

Het wijzigen van uw wettelijke bedrijfsnaam kan een lastige zaak zijn in de VAE. Door de vele formaliteiten en obstakels deinzen veel mensen terug voor dit proces, maar met slechts begeleiding en beleefdheid kan het proces vrij eenvoudig zijn.


Wat zijn enkele redenen voor een naamswijziging?

  1. Handelsmerkproblemen: Een ander bedrijf kan dezelfde of een soortgelijke naam als de uwe aannemen. Dit kan leiden tot verlies van klanten door verwarring tussen de twee bedrijven die in dezelfde sector actief kunnen zijn. Een andere ongelukkige mogelijkheid is dat het andere bedrijf fraude pleegt, waardoor ook uw bedrijf met dezelfde naam kan worden getroffen. In deze gevallen kunt u het beste onder een andere naam gaan opereren.
  2. Re-branding:Wanneer u van plan bent uw bedrijf uit te breiden met nieuwe producten en/of diensten of gewoon uw bedrijf een nieuwe naam geeft, kan het logisch zijn om uw naam te veranderen om beter aan te sluiten bij de nieuwe kwaliteit van uw bedrijf.
  3. Algemene Naam: Uw naam is de eerste indruk die u aan de buitenwereld geeft. Het zou een van uw belangrijkste dragers moeten zijn, een algemene naam zal u of uw bedrijf zeker niet ten goede komen. Het kan ervoor zorgen dat klanten uw naam verkeerd begrijpen of zelfs helemaal vergeten.


Dingen die u moet weten over uw legale bedrijfsnaam verandering:

De VAE heeft enkele algemene wetten met betrekking tot bedrijfsnaamwijzigingen, maar sommige van deze wetten hebben geen invloed op alle emiraatstaten. Daarom is het belangrijk om te weten in welke staat uw bedrijf actief is voordat u uw proces begint.


Bovendien moet u weten dat alle bedrijven meestal twee namen registreren, de wettelijke bedrijfsnaam en de bedrijfsnaam voor een naamswijziging. Afhankelijk van welke staat u zich in de Verenigde Arabische Emiraten bevindt, kan het zijn dat u beide namen moet registreren voor een naamswijziging.


Hoe het proces eruit zal zien:

Bezit van initiële DED-goedkeuring

Deze stap is cruciaal voor de naamgeving van uw bedrijf. Voordat u hiermee aan de slag gaat, moet u aan bepaalde eisen voldoen. Enkele daarvan zijn:

  • Het leveren van een bewijs van handelsnaamreservering
  • Een aandeelhoudersbesluit met vermelding van een nieuwe naam
  • Origineel en kopie van registratievergunningen en certificaten afgegeven door het handelsregister
  • Goedkeuring van het ministerie van economie voor overheidsbedrijven in de VAE.

Tijdens dit deel van het proces kunnen aanvullende vereisten worden toegevoegd.


Securing initial approval

After you submitted these documents to the DED, securing the initial approval begins. What will happen first is that the local authorities will publish a company's name change. If after this there are no objections, an Amended Articles and Association Memorandum will be issued.