+971 58 543 7712
info@emifast.com
+31 20 808 11 45
Blog

8 Ideeën voor een Succesvol Bedrijf in Dubai - VAE

July 2, 2021
Author
Amal Eeckhout

Steeds meer mensen denken eraan om een bedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten te starten. Dat is logisch, want door het belastingvriendelijke klimaat in de VAE kun je makkelijker winst maken. Het is ook een uitstekende uitvalsbasis voor je bedrijf om internationaal te groeien. Veel mensen vragen zich af welk bedrijf het beste in Dubai te starten is of welke bedrijven het meest winstgevend zijn in Dubai. In dit artikel geven wij je 8 ideeën voor een succesvol bedrijf in Dubai en VAE.


1. Reisbureau voor Toerisme en Zakenreizen naar Dubai

Dubai is een toeristische bestemming bij uitstek. Met prachtig architectonische gebouwen, luxe hotels, prachtige stranden en een bijzonder cultuur, heeft Dubai een grote aantrekkingskracht op veel mensen uit de hele wereld. Gedurende de eerste 5 maanden van dit jaar, heeft Dubai 2,06 miljoen toeristen verwelkomd en dat zelfs met de wereldwijde reisbeperkingen! Per jaar wordt het aantal van ruim 16,5 miljoen toeristen behaald. In deze branche is het dus zeer goed mogelijk om een succesvol bedrijf in de VAE te starten.


Een reisbureau in Dubai starten is ook een goed idee om bedrijven over de hele wereld te ondersteunen met zakelijke reizen. Organisaties zijn graag bereid om het regelen van vluchten, vervoer, visa, hotels, vergaderlocaties, en andere zaken uit handen te geven. Bovendien neemt de zakelijke reizen aanzienlijk toe doordat er steeds meer internationale bedrijven worden gestart in Dubai.


Neem contact met ons van Emifast op om dit idee te bespreken, wat je moet doen om het te realiseren en wat een geschikte locatie voor je reisbureau in Dubai kan zijn.


2. Makelaarskantoor - Huizen en Appartementen Verhuur in Dubai

Omdat Dubai vele ondernemers trekt die hier regelmatig zakendoen of een bedrijf zijn gestart, is er ook veel vraag naar hulp bij het zoeken van een geschikte woonruimte. Een makelaarskantoor openen om aan deze vraag tegemoet te komen, is daarom zeker een idee om te overwegen.


Wil je weten hoe jij een makelaar in Dubai kunt worden en wat je nodig hebt om een makelaarskantoor te starten, plan dan een gesprek met ons in zodat wij je kunnen helpen aan de juiste informatie.


3. Bouw en Infrastructuur

Het is algemeen bekend dat Dubai veel investeert in het bouwen van nieuwe woonruimtes, hotels, business-centra, winkelcentra, evenementenhallen, industriële bedrijven en wegen. Ben je al eigenaar van een bouwbedrijf, dan is het misschien de overweging waard om je bedrijf uit te breiden naar de VAE.


Met de mogelijkheden die jij met je toeleveranciers van bouwmaterialen hebt, kan dit een zeer winstgevende optie zijn om je bouwbedrijf internationaal succesvol te maken.


Ook als je nog geen ondernemer in de bouw bent, is de bouw en/of infrastructuur een slimme sector om te investeren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


4. IT en smart-technologie

Dubai investeert veel geld in hypermoderne gebouwen die gebruik maken van smart technologie. Met de campagne Smart Dubai 2021 streeft Dubai ernaar de technologische stad van de toekomst te worden. Om dit doel te behalen, wordt hier hard aan gewerkt door meer dan 1200 start-ups in de IT-sector.


Heb jij ervaring met smart-technologie en ben jij ondernemend, dan is dit nog steeds een zeer goede kans om een succesvol IT-bedrijf in Dubai te starten.


5. Marketing en Reclame bureau

Dubai besteedt miljarden dollars per jaar aan digitale reclame. Er is ontzettend veel werkaanbod als het gaat om het neerzetten van goede marketing campagnes en het ontwikkelen van ijzersterke reclame campagnes.


Ben je in Dubai gevestigd met een marketingbureau en heb je een goede naam opgebouwd, dan kun je eigenaar zijn van een uiterst succesvol bedrijf!


Naast een marketingbureau, kun je ook denken aan het oprichten van een bedrijf dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met het ontwikkelen van websites en apps, internationaal SEO, SEM, marketing en PR. Hiermee kun je je naamsbekendheid vergroten en eventueel een weg banen om een marketingbureau op te starten waarmee je de grote opdrachten voor digitaal adverteren binnenhaalt.


6. Bedrijfsadviesbureau/ Consultancy

Met zoveel bedrijfsactiviteiten in de VAE, is er ook veel vraag naar gedegen informatie. Deze vragen komen binnen van mensen die een bedrijf in Dubai willen starten, maar ook van de aldaar gevestigde ondernemingen. Elk bedrijf moet voldoen aan vele wetten en regelgevingen waarvoor zij de juiste adviezen nodig hebben. Daarnaast hebben ondernemers ook met zaken te maken die in hun privé wereld spelen, zoals het regelen van een visum voor hun partner en/of kinderen, het verkrijgen van een rijbewijs, etcetera.


Emifast is een bedrijfsadviesbureau die gespecialiseerd is in Dubai en VAE. Wil jij ook een succesvol bedrijfsadviesbureau c.q. consultancy-bureau in Dubai starten, dan kunnen we jou van alle informatie voorzien - ook die informatie die wij uit eigen ervaringen hebben verkregen!


7. Restaurant of Catering Service voor Internationale Bedrijven in Dubai

Met al die expats, buitenlandse werknemers en ondernemers, is een restaurant openen in Dubai zeker een van de bedrijfskansen die succesvol kan zijn. Mensen die voor een lange tijd in het buitenland verblijven, zijn goede klanten van restaurants die een menu aanbieden met internationale gerechten van hoge kwaliteit.  


Ook kun je eraan denken om je restaurant te combineren met catering services voor vergaderlunches en bedrijfsevenementen van de daar gevestigde internationale bedrijven. KPMG, L’Oreal, Barclays en PwC zijn enkele van de grote bedrijven die in de VAE zijn gevestigd. Je zou deze organisaties zomaar als vaste klant in jouw restaurant kunnen krijgen of als vaste cateraar hun vergaderingen en evenementen voorzien van jouw services!


8. Boekhoudkantoor en Financiële Diensten


Heb jij een financiële achtergrond, dan kun je prima een boekhoudkantoor in Dubai opstarten. Je kunt de start-ups en kleinere ondernemingen die in de VAE gevestigd zijn met hun belastingaangiften, jaarrekeningen, audits en financiele administratie.


Voor de juiste licenties om in Dubai als ondernemer aan de slag te gaan, kun je met ons een afspraak maken. Wij helpen je graag met alles wat geregeld moet worden voordat jij zakelijk succesvol kunt zijn in Dubai!


Volg de grote internationale bedrijven en start ook een succesvol bedrijf in Dubai!

In dit artikel hebben we 8 ideeën voor een succesvol bedrijf in Dubai genoemd. In zo’n land waar hard gewerkt wordt aan ontwikkelingen en uitbreiding en waar vele internationale bedrijven hun moederkantoor hebben gevestigd, zijn er volop mogelijkheden. Niet alleen voor de genoemde ideeën, maar veel meer. Denk aan branches als mode, retail, schoonmaak, schoonheidsspecialisten, verpleegkundigen, e-commerce, bezorgdiensten en noem maar op.


Zit jij erover te denken om je bedrijf naar Dubai te verplaatsen of in de VAE iets op te richten, plan dan een afspraak in en wij zullen jou van alle informatie voorzien om je ambities waar te maken!